2020 tüm dünya için unutulmayacak bir yıldı. Oğlak burcundaki Jüpiter, Satürn ve Pluto bizi, gelişen dünyada iç gücümüzü anlamaya zorladı.

2021 ise başka yönleri ile önemli bir yıl olacak gibi görünüyor.

21 Aralık 2020’de Kova burcundaki Jüpiter ve Satürn’ün Büyük Kavuşumu, zihinlerimizi aydınlatmak ve biraz temiz havanın (element) içeri girmesine izin vermek için kapıyı açtı ve biraz rahatladık.

Jüpiter ve Satürn Oğlak’tan çıkıp Kova Burcunda yoluna devam ederken Pluto hala iş başında, bu dünyada var olan her şeyle ilgili güç sorunlarını dönüştürmeye hizmet eden saplantılı gerçeğinde…

2021 yılında bizleri neler bekliyor?

Salgın ne zaman bitecek?

Bir gecede bitemeyeceğini artık hepimiz görüyoruz.
Neptün’ün 2021 yılına olan etkisi, durumun 2020’den daha karmaşık, kafa karıştırıcı olacağını gösteriyor. Aşı ve salgın ile ilgili belirsizlikler devam ederken tanısı konamayan/konmakta zorluk çekilen belirsiz hastalıklar oluşabilir, pandemi sürecinde dalgalanmalar olabilir.

İnsanlar tecrit etme ve aşılama zorunluluğuna direndikçe, tedavi başka sorunlar yaratabilir.

Bu, 2021’in temel taşı olan Satürn / Uranüs karesinin sunduğu zorluktur. İlerlemeyi engelleyen (Satürn) ihtiyaçları İlerlemeyi (Satürn) engellediği görülen şeyin yeni bir yaklaşıma (Uranüs) ihtiyacı var.

Kendini bastırdığını hissettiğin şey tanımlanmalı ve düzenlenmeli, böylece değiştirilemez bir şekle dönüşmesin.

2021, kendi gücünüzü keşfedip bundan yararlanabileceğiniz bir yıl. Her şey yenilenmek üzere ve siz de bunun bir parçasısınız.

2021 yılında bizleri neler bekliyor?

Gerçek özgürlük içimizde

Ruhunuzu ve kişiliğinizi tamamen harekete geçirerek, özgürleşirsiniz ve kimseyle çatışmaya ihtiyaç duymazsınız. Sessiz ve huzurlu bir zihin, diğer zihinlerin dinginliği bulmalarını da sağlar.

Dünya çapında, demokrasi için değişken bir zaman başlıyor. ABD 2021’de yaşayacağı Plüton’un tam dönüşüyle ​​(Pluto Pluto kavuşumu) bir dönüm noktasında olacak.

Çatışma-barış ve kayıp-kazançlarla dolu hızlı bir yıl yaşarken, gelişmenin tek yolu, daha büyük bir iyilik yaratmak için gücümüzü nasıl kullanacağımıza odaklanmaktır. Çünkü gelecek, büyümemizi katalize eden zorluklardan geçerken gerçekten yapmak istediğimiz şeye bağlı.

Arızalar, bir yıl içinde çok uzun süredir var olan sorunların üstesinden gelebilecek atılımlar haline gelecek.

Su elementinin (Yengeç, Akrep ve Balık) tüm hislerinde Merkür gerilemesinden iki yıl sonra (2019 ve 2020), 2021’deki Merkür gerileme aşamalarının üçü de Kova burcundaki Büyük Kavuşum gibi hava burçlarında olacak. Aralık 2020’de yeni bir dönem başladı.

Objektif analiz her alanda değer kazanacak ama her yeni fikir de işe yaramayacak. Ancak ufukta test etmek ve öğrenmek için yeni düşünceler olacaktır.

Bu nasıl daha iyi olabilir? 2021’de sürekli sorulması gereken en iyi soru olabilir.

2021 yılında bizleri neler bekliyor?

Ocak 2021 bizi nasıl karşılıyor?

Mars, Merkür ve Venüs bu üç gezegen de 6-8 Ocak arası burç değiştiriyor olacak. Gezegenler burç veya yön değiştirdiğinde, bir dikkat kayması olur.

Mars, 6 ay boyunca Koç’un kendinden ilham alan ateşinde kaldı ve sonra 6 Ocak’ta Boğa burcundan İkizler’e doğru ilerlerken, kasıtlı eylemdeki istikrar, 3 Mart’a kadar dünyadaki dinamikleri değiştirebilir. Çünkü Boğa burcundaki Mars, uzun vadede anlam ifade eden bir eylem arar.

Hem iletişimci Merkür, ilerici Kova burcuna hem de Venüs, Oğlak burcunun kararlı arzularına 8 Ocak’ta giriş yapacak.

14–20 Ocak, kontrol edilmesi pek de mümkün olmayan bazı kesintiler yaşayabileceğimizi gösteriyor.

Uranüs’ün Boğa burcundaki geri hareketi 14 Ocak’ta bitiyor ve ileri hareketine başlıyor. Sonra Mars Boğa ile kavuşup Kova burcundaki Satürn’e kare açı yapıyorlar.

15-18 Ocak arasında Jüpiter Uranüs karesinin netleştiğini görüyoruz ki bu da dini konularda çatışma ve terörü getirir.

ABD Başkanlık Divanı’nın açılış tarihi olan 20 Ocak’ta Boğa burcundaki Mars, Jüpiter tarafından genişletilen Uranüs ile birleşirken radikal değişiklikler için bastırıyor (tam olarak 23 Ocak’ta). Dolayısıyla yılın en kritik günleri Güneş Satürn kavuşumunun olduğu 23-28  Ocak arası diyebiliriz. İncelediğimizde 18 Ocak Pazartesi günü haftayı Ay Sheat sabit yıldızı ile açtığımızı görüyoruz. Dolayısıyla o hafta çok iyi bir olayın sonu kötü, çok kötü bir olayın sonu iyi de bitebilir. Temkinli olmalıyız. Güneş Satürn kavuşumlarında uçak kazaları olabilir; deprem, toprak hareketlilikleri, doğal afet, çatışma ve/veya yıkımlar olabilir.

Bazı kesintiler kaos yaratabilir. Bu büyük (Jüpiter), beklenmedik (Uranüs) enerjiyle pozitif bir şey yaratmak için öz-denetim şart. Hassas verilerin ele geçirilmesini de içerebilecek sınırlar, kurallar, yasalar çiğnenebilir.

Değişim için ivme artarken, değişikliklere karşı direnç ise sosyal bozulmalara neden olabilir.

24 Ocak’tan 29 Ocak’a kadar, Güneş Jüpiter ve Satürn’ü birleştirerek umut ve istikrarı güçlendirecek, ancak Uranüs’ün kaosu ve belirsizliği zorlarken, sürekli gelişen sorunlar için çözümlere ihtiyaç olacak.

Yine de kötü bir şeyler olacaksa da ilahi bir koruma var. Çünkü yılın en şanslı günü Jüpiter Güneş kavuşumunun olduğu 29 Ocak dan destek alıyor gökyüzü. Dilekleriniz, dualarınız gerçek olabilir 29 Ocak’ta. Yalnız bu özel günde ne dilediğinize dikkat edin!

2021 yılında bizleri neler bekliyor?

Kovadaki Merkürün 30 Ocak’tan 20 Şubat’a kadar gerilemesi, gürültü patırtıyı etkili bir şekilde yatıştırabilir. Hatta bu şimdiye kadar görülmüş en hayırlı Merkür gerilemesi bile olabilir.

Bununla birlikte, denenmemiş birçok fikir pratik olmayabilir. Sonuçlar netleştikten sonra yapılan anlaşmaların yeniden müzakere edilmesi gerekebilir.

Dünyanın her yerinde kollektif psişede derin duygusal yaralar var; iltihaplı ve acı verici. İlgi ve şifa ile iyileşmeyi bekliyorlar.

Yaşamınız boyunca güzel yıllar, mutlu yarınlar hep sizinle olsun.