Yılın önemli günlerini anasayfasındaki (google.com.tr) kreatif tasarımlarla hazırlanmış ‘Google’ yazıları ile öne çıkaran internet şirketi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de unutmadı. Google’ın ‘doodle’ olarak adlandırılan bu özel tasarımlarının 8 Mart’a özel tasarımı bu sene bir video şeklinde geldi.

8 Mart Kadınlar Günü doodle’ında Google, ana sayfasını tıklayanları bir video ile karşıladı. Ana sayfa açıldığında kullanıcılar istemeleri halinde arama kutusunu kullanarak doğrudan istedikleri konularda araştırma yapabildikleri gibi, söz konusu kısmın üzerindeki videoyu başlat ikonuna (>) dokunarak açabiliyorlar…

Google kadınlar günü 2021 doodle

‘Kadının gücü’ teması işlendi…

Videoda bir kağıda yazılan yazı, deney tüpünü kaldıran kadın eli, tabloda resim yapan el, bir ödülün havaya kaldırılması, oy kullanılması, şarkı söylenmesi, yazarlık, politika, dağ tırmanışı, orkestra şefi, yönetmen, araştırmacı, astronot, pilot, fotoğrafçı, hakim ve daha birçok mesleki alan ve başarıya işaret eden kısa ama etkileyici bir akış kullanıldı. Grafik tasarımıyla dikkat çeken videonun sonunda kadınların el ellerini fondaki Google yazısının önünde havaya kaldırışına yer verildi.

Google’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü doodle’ı, önceki yıllardaki sadece logo üzerinde gerçekleştirilen ‘çiçek, vb. çağrışımların yer aldığı tasarımların dışında 2021’de çok daha dinamik bir yapı sundu. Bu yönüyle ilgi çeken doodle, genel itibarıyla başarı ve kadının gücü odaklarının ön planda olduğu ilham verici bir video akışı sergiledi.

doodle

Google özel günleri unutmuyor

Google, özel günlerde doodle adı verilen tasarımlar kullanmayı seviyor. Diğer yandan doodle’lar ülke bazlı olarak sunulabiliyor. Dolayısıyla Google’ın ABD ya da Almanya’daki ana sayfası ile Türkiye’deki farklı olabiliyor. Bu seneki Kadınlar Günü doodle tüm ülkelerde aynı olduğu görüldü.