Eksikler hiç bitmez ama bazı ürünler vardır ki hayat kurtarır.

Bebeğin kıyafetini, bebek odasını, bezleri, kullanmak gerekebilir diye biberonlar ve hastaneden çıkış için kullanacağınız bebek taşıma setini almışsınızdır. Bütün hazırlıkları yaptınız ama dahası da var; işte bu hazırlıkların yanında alacağınız aşağıdaki 10 ürün ile bebekli hayatınız kolaylaşacak. İşte bebekli aileler için ihtiyaç listesi…

Bebekli aileler için ihtiyaç Listesi 

İşte hayatı kolaylaştıran 10 ürün…

Yatağınızın yanına bebek beşikleri

Bu beşik ile gece bebeğiniz hem yanınızda hem de ayrı yatakta olmasının rahatını yaşayacaksınız. Her anne bebeğinin nefes sesini dinler, gece sürekli kontrol etmek, üzerini örtmek için yanına gider. Uyumalı ve dinç olmalısınız ki bebeğinize rahat bakabilesiniz. İlk altı aya kadar kullanacağınız bu beşik ile rahat uyku uyuyabilirsiniz.

Banyo fileleri

Yeni doğan bebeğinizi yıkamak çoğu anneyi tedirgin eder. Almış olduğunuz banyo küvetine kolaylıkla monte edeceğiniz bu file ile bebeğinizi tek başına yıkayabilmenin rahatını yaşayacaksınız.

Görüntülü telsiz

Bebeğinizi uyuttunuz ve diğer ev işlerinizi yaparken sesini duyabileceğiniz, görüntü özelliği ile takip edebileceğiniz harika bir cihazdır. Çünkü her anne bebeğini merak eder ve sürekli odasına girip takip eder. Kullanacağınız bu cihaz sayesinde hem işinizi yapıp hem de çocuğunuzu gözlemleyebilirsiniz. Kullanmadığınız zaman fişini prizden çıkarmayı unutmayınız.

ana kucağı çesitleri

İlgili Konu: Dışarı çıkarken bebek çantasında mutlaka bulunması gereken 10 şey

Nuna marka ana kucağı

Kullanımı kolay ve rahat olan bu ana kucağı ile bebeğiniz uyanık olduğu zamanlarda içine koyabileceğiniz, kendini sallama özelliği olan ve çocuğunuz büyüdüğünde de kullanabileceğiniz bir üründür. Diğer ana kucakları ile kıyaslandığında uzun süre kullanılması artı bir avantaj kazandırıyor.

Biberon sterilize makinesi

Eğer bebeğinizi biberon ile beslemek zorundaysanız, tam ihtiyacınıza göre olan bir makinedir. Çünkü kullanılan biberon kaynatılıp, kurutulmalı ve en temiz haliyle, tekrar kullanılmak üzere yerini almalıdır.

Burun temizleme aspiratörü

Yeni doğmuş bebeklerde ve sonrasında burun tıkanıklığı olur ve rahat uyku uyuyamazlar. Soğuk algınlığı, burun akıntısı, boğaz enfeksiyonu gibi hastalık halinde doktorunuz bebeğinizin sık sık burnunu temiz tutmanızı isteyecektir. Kullanacağınız serum fizyolojinin yanında burun temizle aspiratörü ile kolaylıkla bebeğinizin burunun içini temizleyerek rahat nefes almasını sağlayacaksınız.

Bebek odası için buhar makinesi

Doğalgazlı evlerin olumsuz özelliklerinden biri de havayı kurutuyor olmasıdır. Seçtiğiniz uygun bir model buhar makinesi ile havayı nemlendirebilirsiniz. Çok sıcak havalarda da odayı biraz olsun serinletir. Çocuğunuz uyumak için odaya girmeden 15 dakika önce çalıştırmanız yeterli olacaktır.

bebekler için en iyi ateş ölçer önerileri

Ateş ölçer

Bebekli aileler için ihtiyaç listesi olmazsa olmazlarından bir diğeri de ateş ölçer. Bebeğiniz ateşlendiğinde en uygun ateş ölçeri seçtiğinizden emin olmalısınız. Hem bebeğinizi huzursuz etmeyecek hem de doğru sonuçlar veren ateş ölçer, güvenli ateş takibi yapmanızı sağlayacaktır.

4 farklı türü ile en iyi ateş ölçer çeşitleri başlıklı yazımızı da okumalısınız.

Güvenlik ekipmanları

Bebeğiniz hareketlenmeye, emeklemeye ve yürümeye başladığı anda tehlikeli olaylarla karşılaşmamanız için belirli güvenlik önlemleri almalısınız.

Sling ya da kanguru

Yeni doğduğu andan itibaren kullanabilirsiniz. gaz sancısı çeken bebeklerinizi rahatlatan, yalnız iseniz gündelik işlerinizi yaparken bebeğinizi giyebilirsiniz.

Yapmış olduğunuz hazırlıklar tamamlanmış olduğunda, bebeğiniz dünyaya geldiğinde bu ürünleri kullandıkça kolaylığını görecek ve kendi pratik bilgilerinizi de hayata geçirerek daha konforlu bir bebek bakımı gerçekleştirmiş olacaksınız. Yaşamış olduğunuz hamilelik sürecinde lüzumlu lüzumsuz her şey gözünüze çarpabilir. Hem aile ekonomisini, hem  de gerçekten gerekli olup olmadığını ölçerek kullanılabilir mi diye düşünmenizi tavsiye ederim.

Hem kendiniz hem de bebeğiniz için gereksiz kalabalıklardan kaçının ve hayatınızı kolaylaştırın. Bebekler ne ayakkabı ne de kıyafet eskitmezler. Fazladan aldığınız oyuncakların çoğu zaman yüzüne bile bakmayacaklardır. Onların sevgiye, ilgiye ve bakıma ve sizin de kendinize vakit ayırmaya ihtiyacınız var.

Öyleyse ne diyoruz?
Gereksiz olan her şeyden kurtulup, hayatı kolaylaştıran ürünler ile bizim ve bebeğimizin hayatını detoksluyoruz.