Evren büyük bir orkestra! Her birimiz, kendi şefliğini yaptığımız bu orkestranın, bize özgü notaların harmonisinden oluşan büyüleyici bir senfoni, eşsiz birer besteyiz aslında. Yolda yürürken yanından geçtiğimiz veya otobüste yan yana oturduğumuz kişinin, kendine has müziğini duyabildiğimizi düşünsenize…

Örneğin içindeki müzikte ‘sol’ notası yoğun olan kişilerin özgüvenli, ‘fa’ notasının ağırlıklı olduğu kişilerin sevgi dolu olduğunu hayal edin. Çılgınca geliyor değil mi? Asılında tam olarak böyle olmasa da hepimizin içinde farklı bir müzik çalıyor.
Nasıl mı? Çakralarımızdaki enerjinin durumu nasıl tınladığımızı belirliyor…

Vücut titreşimlerimizi düzenleyerek bütünsel olarak kendimizi şifalandırmamız mümkün

Evrende bulunan her şey bir enerjiden meydana geliyor. İnsan bedeninin enerji merkezleri ise çakralar. Çakralarımızdaki enerjinin nasıl aktığı, ruhsal, zihinsel ve bedensel sağlığımızın durumunu ve dengesini belirliyor. Örneğin kök çakramızdaki enerji tıkanıklığı bedenimizde yeme bozukluğu olarak ortaya çıkıyor. Kendimizi ifade etmekte zorlandığımız zamanlarda boğaz çakramızda bir dengesizlik oluşuyor ve bu da uzun dönemde tiroid gibi hastalıkların bedenimizde köklenmesine sebep olabiliyor. Madem yüzdesel olarak yüksek oranda enerjiden meydana geliyoruz, o zaman titreşimlerimizi değiştirerek çok daha iyi birer versiyonlarımız haline gelebiliriz…

Peki nasıl?

Enerji, bedenimizde bulunan yedi adet çakranın her biri farklı titreşimde. Bu titreşimlerin frekansları ise yine yedi adet olan nota ile ilintili. Dolayısıyla her bir notanın frekansı, ilgili olduğu çakra üzerinde etki ediyor.

1- Kök Çakra  – DO

2- Sakral Çakra – RE

3- Solar Pleksus Çakra – Mİ

4- Kalp Çakrası – FA

5- Boğaz Çakrası- SOL

6- Alın Çakrası – LA

7- Tepe Çakrası –Sİ

Şimdi her bir çakranın özelliklerini ve onunla ilintili olan nota sesinin yarattığı titreşimin enerjimiz üzerindeki etkilerini inceleyebileceğimiz bir meditasyon önerisinde sıra…

cakra-ses-cicek

İlginizi Çekebilir: Ev dekorasyonunda modunuzu yükselten 6 renk

Öncelikle rahat ve dik bir pozisyonda oturun.

Meditasyon sırasında ses bütün bedeninizde titreşecek.
Sanki gövdenizin içi tamamen bomboş ve sesiniz bu alan içinde titreşecekmiş gibi düşünebilirsiniz.

Çabasız bir şekilde ses nazikçe çıkacak ve bir süre sonra kendiliğinden doğal bir akışta ilerleyecek.

Sakin ve sessiz bir ortam yarattığınıza emin olarak her bir notanın sesini, bulunduğunuz yerde tonluyorsunuz. Her bir notanın sesiyle uyumlu olarak yapacağınız tonlama neticesinde yarattığınız titreşimlerle ilgili çakranız aktif hale gelecek.
Her bir çakrayı kendisi ile ilgili olan  ‘U, OU, O, A, E, İ, M’ sesleriyle tonluyoruz.

Pes Do ile öylenen “u” sesi, köklerinize doğru bir hareket başlatır ve kök çakranın etkisini güçlendirir.

Omurganın sonunda kuyruk sokumu kemiğinin olduğu bölgede yer alır. Bizi madde dünyasına bağlayan ve yaşam enerjimizi aldığımız çakradır.

Re‘den söylenen “ou” sesi (soğuk kelimesindeki gibi seslendirilir), sakral çakrada dairesel bir hareket başlatır. Duygusal derinliği uyandırır ve Yin ve Yang’ın uyumlu bir bütün oluşturdukları yerde dairesel

Mi‘den söylenen açık bir “o” sesi, dışa doğru yönelen bir hareket başlatır. İç bütünlüğün dışa vurulmasını teşvik eder.

Fa‘dan söylenen “a” sesi, kalbin doğrudan farkına varılmasını sembolize eder. Her şeyi yansız kabullenmeyi, yani sevgi doğuran kabullenmeyi anlatır.

cakra

İlginizi Çekebilir: Dolu dolu bir saat yoga rehberi

Sol‘den söylenen “e” sesi, boğaz çakrasını canlandırır. A’dan İ’ye yavaş yavaş inerken arada belirli bir noktada “e” sesi olduğunu farkedersiniz. Boğaz’ın kafa ile bedeni birleştirdiği gibi, “e” sesi de, kalp çakrasının “a” sesiyle zihnin “i” sesini birleştirerek enerjierini dışa yayar.

La‘dan söylenen “i” sesiyle (iyi kelimesindeki gibi) bu çakrayı harekete geçirebilirsiniz. Yukarı doğru bir hareket başlatır ve yeni iç görülere doğru esin gücünü temsil eder.

Si‘den söylenen “m” sesi, tepe çakrasına aittir. Sınırsız ve yapısız, mırıldanan bir titreşime benzer. Birliği ve maddenin görünmeyen şeklinde bulunan saf, şekilsiz ve sınırsız bilinci temsil eder.

Şimdi bu yönergeler ışığında bir meditasyon deneyimi için kendinize 7 dakikalık bir zaman dilimi ayırmaya ne dersiniz? Aşağıdaki video eşliğinde kolaylıkla yapabileceğiniz bu çalışma için tek koşul bulunduğunuz alanda çıkaracağınız seslerden  rahatsız olabilecek birilerinin olup olmadığına emin olmak.

Devamındaki videoya göz atmayı da unutmayın…

İlginizi Çekebilir: Kendine bir ada inşa edip keyif yapan adamla tanışın