Sağlık ve fitness odaklı verileri bileğe temas eden sensörler sayesinde toplayıp size çeşitli argümanlar eşliğinde sunan akıllı bileklikler, Türkiye’de ilginin arttığı şaşırtıcı teknolojik çözümlerden. Bu noktada öne çıkan markaların başında Fitbit geliyor; uzun yıllardır giyilebilir teknolojiler geliştiren markanın merakla beklenen en yeni modeli de nihayet görücüye çıktı. Fitbit Luxe adıyla gelen akıllı bileklik, “yeni ve son moda fitness ve wellbeing (zindelik ve esenlik) ürünü olarak lanse edildi.

Luxe, otomatik aktivite, uyku takibi ve stres yönetim araçları gibi birçok özelliği sade ve şık bileklik tasarımıyla birleştirerek bugünün dünyasında kullanıcıların sağlıklı ve zinde kalabilmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri motivasyonu sunmayı hedefliyor. Akıllı bileklik ayrıca artan stres veya yorgunluktan kaynaklanabilecek değişimlerin tespit edilmesini sağlamak üzere Fitbit uygulamasındaki Sağlık Ölçümleri panosu aracılığıyla sağlık durumu hakkında kullanıcılara bilgi veriyor.

fitbit luxe

İlginizi Çekebilir: Fitness ve koşu için ideal giyilebilir teknolojiler

Pandemi öncesi dönemde yapılan araştırmalarda dünyada her üç kişiden en az biri, önemli düzeyde kaygı veya stres yaşadığını belirtiyordu. Pandemi başladıktan sonrasındaki dönemde yapılan benzer bir araştırma ise stresin fiziksel ve zihinsel etkilerini yaşama oranının yüzde 50’ye yükseldiğini gösterdi. Luxe ve tüm kalp atış hızı özellikli cihazlarda artık mevcut olan Fitbit Stres Yönetim Puanı sayesinde aktivite seviyelerinize, uykunuza ve kalp atış hızınıza bağlı olarak vücudunuzun stresle başa çıkma kapasitesi günlük olarak değerlendiriliyor.

Zinde kalmak için ideal motivasyon

Fitbit’in sağlık, wellness ve fitness araçlarının çoğuna güç veren 7/24 kalp atış hızı takibi ile yakılan kalori miktarının daha iyi ölçülmesi için günlük kalp atış hızı gerçek zamanlı olarak takip edilebiliyor. Ayrıca golf, pilates, spinning veya tenis gibi bilek kullanımı üzerinde 20 farklı egzersiz modu arasında seçim yapılabiliyor. Dışarıda koşmayı, bisiklete binmeyi veya yürüyüş yapmayı tercih edenler için, gerçek zamanlı hız ve mesafeyi görmek için telefona bağlı GPS ile egzersiz modları kullanılabiliyor.

Diğer yandan Luxe ile birlikte daha fazla destek, motivasyon ve daha derin veri analizi sunan altı aylık Fitbit Premium üyeliği de ilgi çekici olabilir. Luxe, renkli bir dokunmatik ekrana ve her durum için çok yönlü ve gece-gündüz kullanım için rahat olan beş güne varan pil ömrüne sahip güzel ve şık bir bileklik.