Yoğun toplantı programı, iş hayatının vazgeçilmezlerinden. Pratik ama incelikle düşünülmüş sağlıklı yiyecek ve içeceklerle enerjinizi, odağınızı daha iyi hale getirebilirsiniz.

1- Kahvaltıya ‘ekstra’ özen gösterin

Sabah toplantılarında, birkaç saat önce yapılan kahvaltı biraz daha önemli. Burada hafif bir kahvaltı yerinde bir seçim olacak, 100-300 kaloriyi geçmeyen yağ, protein ve yüksek lifli karbonhidratların yer aldığı bir kahvaltı harikadır. Kahve konusunda ise bazı detaylar söz konusu, kahveniz az sütlü olabilir, böylelikle kafeinin etkisi daha uzun süreye yayılacaktır.

 

2- Toplantı öncesinde kahve seçimine dikkat

Toplantı öncesinde kahve seçimine de dikkat edilmesinde yarar var, sert ve sade kahve gerginliği artırır. Bunun nedeni zaten stresli olmanızdır, ortaya kötü bir birleşim çıkabilir ve bunun sonucunda da ekstra gerilim ve tahammülsüzlükle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yorgun hissetmeye başladığınızda bir sütlü kahve alın. Saatler ilerlediğinde ise bu kez sade kahveye yönelebilirsiniz.

 

3- Dengeli ikram tüketimi

İkramlara dikkat, kan şekerini hızla yükselten atıştırmalıklar zihninizde rehavet ve bulanıklık meydana getirebilir. Bu noktada fındık-fıstığa yönelmenizi tavsiye ediyoruz. 10-30 aralığında yenilebilir, cevize ise ekstra dikkat, her 5 fındık-fıstık-kajuya karşı bir bütün ceviz, limitiniz ise 30’u geçmemeli.

Çig olursa son derece verimli bir ara öğün olacaktır.

Sade bisküviler de tercih edebilirsiniz.

 

4- Ekstra strese çözüm

Toplantı uzuyor ve stresiniz de kesinlikle yerinde değilse bu kez de yoğun sütlü kahve, sarı kantaron, papatya çayı tüketebilirsiniz. Ancak 2 fincanı geçmemenizi öneriririz.

 

5- Molaları iyi değerlendirin

Enerjinizi değiştiren küçük molaları da doğru yiyecek, içeceklerle iyi değerlendirerek verimlilikle iç içe bir toplantı ritüeli oluşturabilirsiniz.

Anahtar detaylar: Şekerinizin yükselmemesi, düşmemesi, denge.

Stresle başa çıkmada kahve ve bitki çaylarının verimli kullanımı.